Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

 
Kivitelezési tanácsadások
 
Kivitelezési tanácsadás
keresés
 
 

Kivitelezési útmutató a díszlécek felrakásához:

 

A felület, amire a díszlécet felragasztani kívánjuk, legyen száraz, zsír-, olaj-, por-, és porlódásmentes.

A levegő és a munkafelület hőmérséklete haladja meg a +5 C fokot.

Ajánlatos a következő munkamenetet követni:

-        A díszítendő helyiség falán a sarkok között a megfelelő magasságban kicsapózsinór vagy vízmérték segítségével jelöljük ki a ragasztás helyét. Célszerű erre a vonalra feljelölni az alkalmazandó léc méretét.

-        A lécek darabolása, gérbevágása (a munkadarab szögre vágása).

-        A darabolt léceket próbáljuk felilleszteni a falra, az esetleges pontatlanságokat küszöböljük ki.

-        Az ellenőrzött lécekre a ragasztót hordjuk fel, majd a vonal mentén helyezzük fel a léceket a falra. A díszítő elemek és a fal egyenetlenségéből adódó hézagokat a ragasztóval töltsük fel. A felesleges, kitüremkedett ragasztót néhány perc várakozás után nedves törlővel távolítsuk el.

-        A ragasztó teljes kötése után a díszléc bármilyen vízbázisú festékkel átvonható.

 

A díszléc méretre vágása:

- A díszléc egyszerű hosszvágásához is használjunk gérvágót a pontos munka érdekében. A lécen jelöljük meg a vágás helyét, majd a gérvágó aljába és egyik oldalához szorítva finom fogazatú fűrésszel vágjuk el. 

- A sarkok kialakításánál a gérláda használata elengedhetetlen. A külső és a belső sarkok vágása különbözik egymástól. A derékszögű sarkok vágásához a gérláda 45 fokos vágásirányát kell használni.

 

Belső sarkok vágása:

-        A lécet a gérvágóba helyezzük, oly módon, hogy a léc falhoz simuló felülete felfeküdjön a gérláda oldalára. A fűrészelést  45 fokos átlóban végezzük (90 fokos sarok esetében), ezzel a sarok egyik fele elkészül. A sarok másik felét a fentiek szerint, de a gérvágó másik, a használt 45 fokos átlóval ellentétes vágásirányát használjuk. Tehát a jobb oldali profilrészt bal oldali vágásiránnyal, a bal oldali profilrészt jobb oldali vágásiránnyal daraboljuk.

 

Külső sarkok vágása:

 

-        A külső sarkok kialakítása megegyezik a belső sarkok kialakításával, azzal a különbséggel, hogy a vágásirányok ellentétesre változnak a belső sarkoknál alkalmazottakhoz képest. Tehát a jobb oldali profilrészt jobb oldali vágásiránnyal, a bal oldali profilrészt bal oldali vágásiránnyal daraboljuk.

 

A díszlécek felragasztása, fugázása:

 

-        A méretre darabolt léceket vizsgáljuk át, a darabolásnál keletkezett sorjákat finom csiszolópapírral távolítsuk el. A sarokképző léceket próbáljuk a helyükre, amennyiben szükséges, egy keveset késsel is alakíthatunk rajtuk.

-        A ragasztóanyagot a díszlécek fali és mennyezeti csatlakozó felületeire egyenletesen hordjuk fel. A sarok kialakításokat a jelölések mentén helyezzük fel először, majd folytassuk a „futó” lécekkel. A léceket enyhe nyomással rögzítsük. Felhelyezés után még rövid ideig mód van a lécek helyzetének korrigálására. Amennyiben hullámos a fal, úgy nem szükséges a lécnek követni az egyenetlenséget, inkább törekedjünk a lécek síkban tartására. A keletkező réseket majd a ragasztóval vagy fali tömítőanyaggal kitöltjük. A feltöltött fugákból kitüremkedett ragasztóanyagot ujjunkkal simítsuk el. Egy készenlétben tartott enyhén nedves anyagba töröljük időnként az ujjunkat, tiszta kézzel könnyebb szebb munkát végezni. Az egyéb helyeken képződött felesleget szintén nedves törlőkendővel rövid időn belül távolítsuk el.

 

A díszlécek festése:

 

-        A ragasztóanyag teljes száradása után vizsgáljuk át a festendő felületet. Ha szükséges, akkor még fugázzunk, vagy csiszoljunk. Ha megfelelőnek találjuk a fugákat és csatlakozásokat, akkor vízbázisú festékkel átfesthetjük a díszeket. A díszléceket érdemes a festés technikájával is kiemelni, így még dekoratívabb, tetszetősebb lehet otthonunk. Alkalmazhatunk díszítőfestést, aranyozást, antikolást, márványozást és visszatörléses technikát.


 

Vissza

Kivitelezési tanácsadások
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés