Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

 
Kivitelezési tanácsadások
 
Kivitelezési tanácsadás
keresés
 
 

Penészes falak helyreállítása fertőtlenítéssel és festéssel

 

A falakon több okból jelenhet meg a penész, és mielőtt fertőtlenítéssel, festéssel eltüntetnénk a penész nyomait, gondolkodjunk el azon, hogy a megjelenését kiváltó okok megszűntek-e. Amennyiben az okok nem szűntek meg, úgy tudomásul kell vennünk azt, hogy a fertőtlenítéssel és a festéssel való helyreállítás csak időleges: a kiváltó ok súlyosságától függően a „tünetmentesség” a fertőtlenítő és a festék hatóanyagának lebomlásáig, maximum 3 évig tart.

 

A penészesedés okai

 

A penészesedés okai többfélék lehetnek, de előfordul az is, hogy egy-egy kiváltó ok önmagában nem okozná a penész megjelenését, de további kedvezőtlen körülményekkel találkozva mégis megjelenik a penész.

A leggyakoribb okok közé tartozik a falak rossz vízszigetelése, a hőhidakon lecsapódó pára, valamint a magas páratartalom rossz, vagy kevés szellőztetés mellett.

 

A penészes falak helyreállítása

 

Amennyiben a penészesedéstől eltekintve a fal jó állapotban van, a vakolat nem porlik, a meglevő festékréteg is jól tapad, vagyis leválást nem tapasztalunk, így ebben az esetben nem kell sokkal többet tennünk, mint egy szokásos falfestésnél.

A munkát kezdjük a penészfoltok mechanikus eltávolításával. A fertőzött területeket alaposan nedvesítsük be ( a lekapart, fertőzött morzsalék és por így nem kerül a levegőbe, a spórák nem fertőznek más helyen ), majd falkaparóval és csiszolással azt minél jobban távolítsuk el. A lekapart és szennyezett morzsalékot haladéktalanul gyűjtsük össze és helyezzük hulladéktárolóba. A falat ezután a szokásos módon javítjuk és gletteljük. A glettelt és javított fal száradása után fertőtlenítő lemosást végezzünk. A használandó szer használati utasítását mindenképpen olvassuk el és az ott leírtak szerint járjunk el. Általánosságban elmondható, hogy a korszerű készítmények nem, vagy csak igen csekély mértékben veszélyesek az egészségre. A készítmények hatásfoka nő, ha nem szórjuk, vagy hengereljük a felületen, hanem korongecsettel, vagy laposecsettel bedörzsöljük a felületbe. A penészölő és -gátló szert, a szennyeződés súlyosságának megfelelően 1 – 3 rétegben vigyük a felületre, az egyes rétegek felhordása között biztosítsunk száradási időt, általában 4 – 12 órát, a helyi körülményeknek megfelelően.

Ezek után, ha a falbeeresztésére is szükség van – erősen színezett festéket szeretnénk felhordani, vagy a vakolatot szeretnénk erősíteni – mindenképpen penészgombaölőt tartalmazó impregnáló alapozót használjunk.

Az elvégzett munka a penészölő szerrel és az impregnálóval csak akkor lesz tartós, ha a festést is penészgátlót tartalmazó festékkel végezzük el. Penészgátlót tartalmazó festéket lehet készen vásárolni vagy  penészgátló készítményt keverhetünk „normál” falfestékbe.

A speciális penészgátló falfesték magas fedőképességű, így a foltokat eltakarja, illetve szintén akadályozza a penész újbóli megjelenését otthonunkban. A penészgátló falfesték halvány színekre színezőpasztával színezhető, erős, intenzív színek kikeverése sajnos a penészölő adalék jelenléte miatt nem lehetséges, mert az adalékszer a pigmenteket bonthatja. Egyes festékmárkákból viszont már lehet előre kevert és penészgátlóval ellátott színes festéket is vásárolni, így ezek segítségével akár élénkpirosra is festhetjük falunkat!

 Általában olcsóbb megoldás a penészgátló készítmény falfestékbe való házilagos bekeverése, és nem is rosszabb, abban az esetben, ha a keverési arányokat a készítményen olvasható leírás szerint betartjuk. Azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy a falfesték jó minőségű, és legalább átlagos páraáteresztő képességekkel rendelkezzen.

A falfestés a penészgátló festékkel ugyanúgy történik, mint a szokásos falfestékekkel.

Konyhába, fürdőszobába, más magas páratartalmú helyiségekbe már a penész kialakulását megelőzően is penészgátló falfesték alkalmazását ajánljuk!

Omladozó, salétromos, sószennyezett falak és vakolatok szakszerű helyreállítása után penészgátlós lemosással, penészgombaölőt tartalmazó beeresztéssel, valamint kiváló páraáteresztő képességű festék alkalmazásával renoválhatunk.

 

A leíráshoz kapcsolódó anyagok listája : Hanno penészölő

                                                                  Héra penészgátló lemosó

                                                                  Chemocid penészgátló festék- és vakolatadalék

                                                                  Schimmel Stop penészgombaölő

                                                                  Sopro SE 717 lemosó

                                                                  Supralux gombaölő impregnáló alapozó

                                                                  Dulux konyha- és fürdőszoba festék (színes és fehér)

                                                                  Héra penészgátló falfesték

                                                                  Supralux Tilatex penészgátló falfesték


 

                                                                 


                                                                


                                                            


 

Vissza

Kivitelezési tanácsadások
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés